Fotoalbum 2019

Op deze pagina staan afbeeldingen van verschillende bijeenkomsten en excursies van het jaar 2019. Klik op de omschrijving van de activiteit hieronder en je komt vanzelf bij die afbeeldingen op deze pagina. Door op een foto te klikken krijg je een grotere versie van die foto te zien. Je kunt dan ook door naar de vorige of volgende foto door op een van de pijltjes links en rechts in de foto te klikken.

Lang niet van alle evenementen zijn er foto’s door de officiële fotograaf gemaakt. Maar er worden door heel wat leden ook foto’s gemaakt tijdens de excursies met hun smartphone. Vaak staan die nog gewoon in het fotoalbum op de telefoon want niet iedereen verwijderd die foto’s om ze ergens anders op te slaan. Kijk eens op je telefoon en app of mail die foto’s naar Ted Vonk.

 

 

2019-Nieuwjaarsbijeenkomst

Op 10 januari werd de Nieuwjaarsbijeenkomst gehouden in Green Village. Dit zei voorzitter Martin Stempvoort tijdens zijn nieuwjaarstoespraak:

“Nogmaals iedereen  een gelukkig en gezond nieuwjaar gewenst en dat we nog lang met elkaar als Progein bij elkaar mogen komen.
We gaan al ons 9e jaar in en moeten gaan denken over het lustrumjaar volgend jaar. Hierover zullen we nog spreken bij de begroting 2019 als Wim het penningmeesterschap overdraagt aan Renée. In mijn laatste jaar als voorzitter wil ik kort terugblikken op het afgelopen jaar.

Waarom is een Probusclub waardevol? Allereerst als ontmoetingsfunctie omdat het steeds moeilijker wordt nieuwe mensen te leren kennen en echt te ontmoeten. Traditionele plaatsen waar dat gebeurde zoals kerken verliezen die functie in een tijd van social media. 
Het is belangrijk om nieuwsgierig te blijven en nieuwe dingen te leren. Ook daarin speelt Probus een rol met onze 3 wekelijkse bijeenkomsten.
In het jaaroverzicht 2018 heeft onze secretaris hier al uitgebreid bij stilgestaan.
Afgelopen jaar heeft  de programmacie. weer gezorgd voor een niet alleen gezellig maar ook interessant en leerzaam programma. Ook dit jaar belooft weer veel op dit gebied.
De ziekte en het overlijden van Jos ons 1e lid waar we hiermee werden geconfronteerd heeft laten zien hoe belangrijk “saamhorigheid en vriendschap”  in de praktijk is. Dit hebben we allen in ruime mate getoond daarbij rekening houdend met de wensen van Jos. Zijn vrouw Ria die aanwezig was op ons Rolling Diner heeft haar waardering uitgesproken voor het warme medeleven van de leden van Progein.
Ik wil eindigen met een citaat van onze koning uitgesproken in zijn Kerstspeech.

Niet zoeken naar een breder ik, maar naar een groter wij.”

Na de “aftrap” van de voorzitter kreeg een ieder de gelegenheid om op zijn of haar manier terug te blikken op 2018 en/of vooruit te kijken naar 2019. 

Als wij het dan over saamhorigheid en vriendschap hebben dan hebben wij allen het warme bad gevoel.  Het heeft geen zin in detail weer te geven wat werd gezegd; wij hebben allen een speciaal gevoel bij deze eerste bijeenkomst van 2019. Klasse!

Helemaal naar boven

 

2019-Bezoek nieuw gemeentekantoor Utrecht op 31 januari

“Op donderdag 31 januari werden we rondgeleid in het nieuwe Stadskantoor van de gemeente Utrecht, grenzend aan Utrecht Centraal. Voorafgaand lunchten we in restaurant Danel, Vredenburgkade 11 (naast café Het Gegeven Paard).”

Ieder is op eigen gelegenheid naar Utrecht gekomen voor de lunch in Restaurant Danel op de Vredenburgkade. Soep (door een onhandige ober bij enkelen van ons over de kleding geserveerd) en een broodje.
Daarna naar het Stadskantoor, waar onze groep in tweeën werd gedeeld en we met een gids het gebouw in gingen. Een immens gebouw, met heel veel ruimte om flexibel te werken. Nu al weer te klein?!? Als je van een werkplek verzekerd wil zijn als gemeenteambtenaar wordt geadviseerd om vroeg (ca 7 uur) aanwezig te zijn. Jammer dat de mist er voor zorgde dat er niet kon worden genoten van het uitzicht.

Samenvattend een mooie gelegenheid om het gebouw een keer te bezoeken. Iets wat je normaal niet zo snel doet.

 

Helemaal naar boven

 

2019-Inleiding door Hanan Amnouh van Stichting Balans in Nieuwegein

Verslag bijeenkomst Progein van 21 februari 2019

De  voorzitter deelt namens Riek Dongelmans mee, dat ze doordat ze het steeds drukker heeft met de activiteiten op muziekgebied helaas met  Progein moet stoppen. Ze vindt dit jammer omdat ze een mooie tijd heeft gehad bij Progein.

Na de lunch komt mevrouw Hanan Amnouh aan het woord van de Stichting Balans in Nieuwegein. Zij werkt voornamelijk vanuit Buurtplein La Caza. Zij houdt zich vooral bezig met participatie in de samenleving van groepen die een steuntje in de rug nodig hebben. Er zijn geen foto’s van deze bijeenkomst. Wel kun je hier de sheets van de  presentatie bekijken.

Het was een inspirerende bijeenkomst met ruimte voor discussie.

Helemaal naar boven

 

2019-Rondleiding Vreeswijk op 25 april

Helemaal naar boven

 

2019-Back to the Roots van Hennie in Wijk bij Duurstede op 16 mei

Helemaal naar boven

 

2019-Klimaattafel door Jan Korff op 27 juni

Helemaal naar boven

 

2019-BBQ bij Margriet op 18 juli

Helemaal naar boven

 

2019-Bruggen van Nieuwegein door Frank Seller op 19 september

Helemaal naar boven

 

2019-Rondleiding KNMI op 9 oktober

Helemaal naar boven

 

2019-Rondleiding Gaasperdammertunnel 2 op 19 november

Helemaal naar boven

 

2019-Rondleiding Beeld en Geluid in Hilversum op 21 november

Helemaal naar boven