Fotoalbum 2020

Op deze pagina staan afbeeldingen van verschillende bijeenkomsten en excursies van het jaar 2020. Klik op de omschrijving van de activiteit hieronder en je komt vanzelf bij die afbeeldingen op deze pagina. Door op een foto te klikken krijg je een grotere versie van die foto te zien. Je kunt dan ook door naar de vorige of volgende foto door op een van de pijltjes links en rechts in de foto te klikken.

Lang niet van alle evenementen zijn er foto’s door de officiële fotograaf gemaakt. Maar er worden door heel wat leden ook foto’s gemaakt tijdens de excursies met hun smartphone. Vaak staan die nog gewoon in het fotoalbum op de telefoon want niet iedereen verwijderd die foto’s om ze ergens anders op te slaan. Kijk eens op je telefoon en app of mail die foto’s naar Ted Vonk.

 

 

 

2020-Nieuwjaarsbijeenkomst op 9 januari

Tijdens de Nieuwjaars speech van Martin, de nieuwe voorzitter, wordt afscheid genomen van Carla als voorzitter, van Ber als  secretaris en van Marijke als lid van de programma commissie. Martin vindt het verder een eer dat hij nu als voorzitter gekozen is, nadat hij 10 jaar geleden heeft geholpen om deze club op te richten. Hij vindt het belangrijk om maar een jaar voorzitter te zijn, omdat volgens hem iedereen aan de beurt moet komen om voorzitter te zijn. Na enige opmerkingen hierover blijkt dat dit volgens het reglement kan.
Na een voortreffelijke uiensoep en carpaccio gaat Martin verder met zijn toespraak. Hij vraagt een ieder om rond te kijken naar eventuele nieuwe leden. Hij complimenteert Ber verder met het rondgestuurde jaarverslag.
Hierna vindt een evaluatie rondje plaats van het afgelopen jaar en een vooruitblik op het nieuwe jaar. Tegelijkertijd wordt een ieder in de gelegenheid gesteld om nog een idee te geven voor een goed doel, zoals door de activiteiten commissie is gevraagd.

Het was een gezellige en goede bijeenkomst.

 

Helemaal naar boven

 

2020-Kasteel Amerongen op 30 januari

Vanaf het NBC reden wij naar Amerongen om in restaurant Buitenlust van een heerlijke lunch te genieten. Hulde weer voor alle chauffeurs die ons onbaatzuchtig  gereden hebben.
Na de lunch gingen we naar Kasteel Amerongen. Kasteel Amerongen is nog steeds ingericht zoals de bewoners het in 1977 hebben achtergelaten. Na de dood van de graaf in 1940 is er niet veel veranderd aan de inrichting van de kamers. Het historische interieur van Kasteel Amerongen geeft dan ook een prachtig beeld van de inrichting van een adellijke familie uit het begin van de twintigste eeuw. De oudste stukken van de collectie stammen uit de periode van de familie Van Reede uit de zestiende tot en met de negentiende eeuw. De familie Van Aldenburg Bentinck heeft in de twintigste eeuw de collectie verrijkt met vele meubelen, portretten, muziekinstrumenten en andere voorwerpen.
 Na een inleidende film werd onze groep in tweeën gesplitst en gingen we met een gids het kasteel door. Zelfs mochten we een kijkje op zolder nemen! Dat was erg interessant omdat daar o.a. restauratie werkzaamheden plaatsvonden aan gordijnen e.d.

Het was weer een gezellige en interessante bijeenkomst met dank aan de programma commissie.

Helemaal naar boven

 

2020-Uitreiking boek Martin Schuurman op 20 februari

Tijdens deze bijeenkomst werd nader kennis gemaakt met het nieuwe lid Tonnie van Wiggen. Daarna werd er een keuze gemaakt voor een goed doel waar we een donatie aan gaan doen als onderdeel van het lustrumfeest dit jaar. Die keuze viel op de Groote Hond. Daarna werd er uitvoerig gediscussieerd over de toekomst van ProGein. Aan het eind van de bijeenkomst kreeg ieder lid het door Martin Schuurman geschreven boek “Overleven in Berlijn” uitgereikt. Dat boek gaat over de belevenissen van zijn vader in Berlijn gedurende 1943 en 1944. Op de foto’s signeert hij het boek.

Helemaal naar boven

 

2020-Lunch op Schemergaarde op 14 juli – onofficieel maar wel coronaproef

Helemaal naar boven

 

2020-Slow food op 17 september

Na een geanimeerd weerzien van elkaar, heet de voorzitter ons welkom. Hij memoreert wat er allemaal gebeurd is in al die maanden dat wij elkaar niet konden ontmoeten. Aangezien de corona crises nog voortduurt, is besloten om alleen de bijeenkomsten in het Raadshuis door te laten gaan. Ook zullen wij geen bijeenkomsten met partners voorlopig houden.

Speciaal welkom wordt geheten aan Betsy en Marijke die wel een heel moeilijke tijd achter de rug hebben. Betsy vraagt even het woord en bedankt een ieder voor het support dat zij gekregen heeft tijdens de ziekte en het overlijden van Pierre. Het heeft haar veel troost gegeven. Marijke vult dit ook aan met het feit dat zij ook veel belangstelling en medeleven heeft gekregen tijdens de ziekte en het overlijden van Albert. Dit alles was voor haar en de familie  hartverwarmend.

Na de voortreffelijke lunch houdt Rob Cozzi van Slow Food een presentatie.  Wij hebben van zijn presentatie genoten en vooral ook van de heerlijke kazen die bij de presentatie werden rondgedeeld.

Het was weer heerlijk om elkaar te kunnen ontmoeten. 

Helemaal naar boven