3 Pro Geiners in de top 50

In 2021 vierde Nieuwegein haar 50 jarig bestaan. Ter gelegenheid daarvan is er een lijst samengesteld van 50 Nieuwegeiners die een belangrijke rol hebben gespeeld in het ontstaan en in de korte geschiedenis van Nieuwegein. Al deze 50 personen zijn door Nieuwegeinse kunstenaars geportretteerd. Onder deze 50 personen zitten 3 leden van Pro Gein. Betsy de Keizer, Margriet van der Veen en Hennie van der Hijden viel deze eer ten beurt. Hieronder staan hun geschilderde portretten.

 

 

Betsy de Keizer is haar eigen makelaardij De Keizer begonnen in 1973. Tegenwoordig, op haar 81ste, staat ze volop in het leven en geeft ze lezingen voor de senioren. Ze wil dat senioren trots zin op hun senioriteit want de nieuwe generaties kunnen van hun wijsheid, ervaring en levenskracht veel leren.

 

 

 

 

 

 

 

Margriet van der Veen richtte samen met anderen in 2005 Hospice Nieuwegein op. Zij deed jarenlang vrijwilligerswerk o.a. bij het adviesorgaan Wet maatschappelijke Ondersteuning, Stichting Leergeld, Diaconie. Margriet is lid in de orde van Oranje Nassau.

 

 

 

 

 

 

 

Hennies schildersbedrijf ‘H. van der Hijden’ startte in 1975. Zijn zoon nam het bedrijf over in 2005 en zet het nu succesvol voort. Hennie was altijd heel actief in het sociale leven van Nieuwegein. Maar het belangrijkste voor hem is ‘mensen met elkaar verbinden’.

 

 

 

 

Een overzicht van alle 50 belangrijke personen is te vinden op https://nieuwegein.inportretten.nl/    Tot en met 31 december zijn de portretten ook te bezichtigen  tijdens de reguliere openingstijdens van theater de KOM, maandag tot en met zaterdag van 9:00 tot 17:00 (behalve tijdens voorstellingen).

Enable Javascript